Min drivkraft har alltid varit att få hjälpa

 
Tillsammans med det mest energigivande jag vet – ordning och reda – blir det passion!
 

Det viktigaste.

 

Att få hjälpa dig praktiskt att ta tag i oredan, få se lättnaden och glädjen hos dig, när hemmet eller utrymmet du rensat, äntligen blivit en plats där energi hämtas och att du bara omger dig med ting som du älskar – ja frågar du mig är den helt oslagbar!

Jag blir lycklig ända in i själen när jag ser dig utstråla lyckan du känner. Det blir win-win-win; jag får hjälpa dig att ta tag i oredan, du blir hjälpt, inspirerad och får utbildning i hur du genom rätt förutsättningar bibehåller ordningen. Jag känner sann glädje över att jag inspirerat dig till ett mer hållbart liv.

Varför ska du anlita mig?

 

Jag ska erkänna – jag har själv varit där du är. Även om jag alltid älskat ordning och reda.

  • Jag vet hur det känns att ha oreda och önskat en kompis som stod bredvid och hjälpte mig i processen.
  • Genom flerårig erfarenhet av behovsanalys tack vare mina år som säljare, har jag lätt att se vad som blir det bästa för kunden.
  • Har förmågan att kunna se helheten likväl som detaljer, delar jag fick användning av som exponeringsansvarig i klädbutik.
  • Jag har erfarenheter av olika boenden och har behövt anpassa mig efter både yta och ekonomi; lägenhet där compact living blev ledordet, radhus som vi varit tvungna att anpassa efter våra behov.
  • Lever tillsammans med man och tre tonårsbarn, erfarenheter av vilka utmaningar man kan stå inför hur man får ett hem med bra flöde finns, men också hur man till slut lyckas.
  • Egna erfarenheter från äldres utmaningar att göra en flytt från stort hus till annat boende.
  • Som koordinator fick jag erfarenhet av att hålla många bollar i luften, att vara navet, precis som blir i en rensnings- och organiseringsprocess.

Jag har alltid längtat efter att få göra skillnad på riktigt. Att hjälpa i en djupare mening men inte hittat vad. Gärna där jag får jobba praktiskt. Nu vet jag.

Om Real Simple Life

 

Under Covid ströps det som ger mig energi.

Jag älskar alla former av sociala sammanhang, både privat och jobbrelaterade, ja som alla vet, blev det ju inte mycket av den varan. Jag är supersocial men har stort behov av att vara ensam emellanåt. Det gick vid denna tidpunkt…sådär. Under Covid blev samtliga fem familjemedlemmar hänvisade att ha skolundervisning samt jobba hemifrån. I tillägg var det delar rent privat som var utmanande. Jag höll på att klättra på väggarna och insåg att jag var tvungen att hitta något annat som gav energi. 

Det landade i att jag insåg att jag älskar att veckostäda. I samma veva kom jag över boken ”Konsten att städa” av Marie Kondo. Jag har alltid tyckt om ordning och reda och tyckte att metoden resonerade väl med mitt egna sätt att se på saker. Jag praktiserade metoden. Och blev helt såld. 

Detta go´a som jag upplevde, inte bara en ordning som bestod, utan alla dess positiva effekter, kände jag att fler måste få uppleva. Ja, känslan blev så stark och med ens föll allt på plats. Det som jag i 15-20 års tid längtat efter: att arbeta med något där jag kan göra skillnad på riktigt för andra och dessutom få vara kreativ. 

Så.
Jag startade företag och får göra det jag älskar; att hjälpa andra att både få och må bättre tack vare ordning och reda. Det bästa jag gjort efter mina barn.  

Om KonMarimetoden

Rensningsprocessen heter KonMari, grundad av Marie Kondo,  Du kan läsa mer om den här .
Det är med hjälp av den som ordningen kan bibehållas, eftersom när man rensar gör man det ordentligt, en gång. Man behåller endast det som du känner att du får energi av i det liv som du lever nu. För varje ting skapar man en given plats. Det tar bara några minuter att plocka iordning eftersom man vet var sakerna ska ligga.

Tidigare yrken

Förutom koordinator, VD-assistent, rådgivare, säljare och visual merchandiser har jag jobbat som butiksansvarig för ett café, som barnskötare, med barn och ungdomar med funktionsvariationer, servitris, äldreomsorg, erfarenheter som skapat stor förståelse för mångas olikheter och situationer som kan uppstå.

Vill du en gång för alla få ordning på torpet, med lika varsamma som handfasta tips? Du är bara ett klick bort – klicka här!